Posted by / miercuri, 1 februarie 2017 / Niciun comentariu / , , , , , , , , , , , , , , ,

Ţara nu mai doarme!

Stau și mă uit la oamenii ăștia frumoși care sunt în stradă la ora asta. Deși este miercuri noaptea și lumea probabil este obosită după o zi de muncă și mâine sunt nevoiți să înceapă o altă zi de muncă ca să plătească taxe și să facă țara asta să meargă și, evident, să aibă alții ce fura,  oamenii ăștia sunt încă în piață. Și stau acolo și îngheață la -10 grade, cu copiii de mână,  copii care ar trebui să trăiască într-o ţară în care încă mai sunt valori și unde justiția ar trebui să mai aibă un cuvânt de spus,  un cuvânt care să apere integritatea și moralitatea celor care încă mai cred în ceva și încă mai au credința că lucrurile se mai pot schimba în România noastră.  Este aberant să fii nevoit să ieși în stradă pentru că niște oameni s-au gândit să dea niște ordonanțe care sfidează bunul simt și inteligența a 19 milioane de români.  Indiferent cu cine ai fi votat în decembrie este de-a dreptul stupid ceea ce se întâmplă în țara asta și sunt stupefiată de acest tupeu macabru.  Și se pare că și cei 300.000 oameni ieșiți în stradă sunt la fel de stupefiați. Stau să mă întreb dacă este oare această ordonanță scânteia care va face să se trezească țara asta?  Am văzut în Piața Victoriei un afiș care spunea: „am dormit dar m-am trezit”.  Câte ar trebui să mai suportăm în România asta bogată până deschidem ochii și îndrăznim să ne cerem drepturile?  Și ce dracului vrem de fapt?? Nu cerem decât dreptul nostru de a trăi decent, de a nu mai vedea țara asta furată de 20 ani încoace,  de a nu mai permite abuzuri pentru ca unii să își umple buzunarele pentru toate generațiile ce le vor urma,  nu cerem decât dreptul de a ne duce la medic fără a da șpagă pentru că amărâtul ăla care a învățat 10 ani sau și mai bine are un salariu minim pe economie și e nevoit să accepte ăia 50 RON pe care îi îndeși în buzunarele halatului..... Stăm la -10 grade în stradă pentru că încă mai avem idealuri, pentru că, indiferent cu cine votăm, aș vrea să cred că încă mai suntem niște români buni și sufletiști și calzi și care încă mai cred în ceva. 

    Mobilizarea asta mi se pare minunată,  mi se pare fantastică comunicarea asta dintre niște oameni care practic sunt niște necunoscuți .Sunt anumite posturi de televiziune care susțin că ce se întâmplă în piețele din toată țara este manipulare. Nu contest și că printre toți manifestanții este posibil să existe și agitatori dar trebuie să recunoaștem că de data asta românii s-au simțit trădați și scuipați şi extrem de jigniţi.  E atât de frustrant să ai senzația că ești un nimeni și că nu îi pasă nimănui de tine.  Ori oamenii ăia cu ordonanța de o dădură mișelește în toiul nopții nu au făcut altceva decât, să mă scuzați, să facă pipi inclusiv pe cei pe care i-au simpatizat.  Sunt atât de revoltată, și ca mine restul de români probabil,  de faptul că toţi ăștia pe care îi votăm, nu fac decât să își bată joc de noi, de un popor întreg, în detrimentul averilor lor. Mai nene,  cât să furi???? Ok, furi, înțeleg și asta până la un punct.  Dar lasă-i dracului și pe alții să trăiască, nu mazili o ţară întreagă doar să poţi tu să trăiești bine, cum zicea un ilustru personaj cu şuviţă. E dureros să ştii că eşti privit doar ca un plătitor de taxe taman bun de muls şi pe care nu dai nici o ceapă degerată. „Lasă-i dracului să moară, noi să fim sanatoşi”. Eh, cred că nu prea mai ţine treaba asta şi lumea începe să se cam trezească. Este emoţionant să vezi solidaritatea astea umană. Şi este emoţionant faptul că oamenii nu se mai pot privi în oglindă dacă nu simt că fac ceva. Aş vrea să cred că solidaritatea asta umană va rezolva ceva şi va fi o lecţie pentru viitorii politicieni, că nu e atât de simplu să calci în picioare un popor întreg. Sau poate nu va rezolva nimic şi vom deveni din ce în ce mai blazaţi şi cu jugul din ce în ce mai apăsat asupra gâturilor noastre.
Nu pot decât să urez succes unei acţiuni care nu cred că va rămane fără urmări, fie asupra conştiinţei naţionale, fie asupra clasei politice.

Distribuie:
Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole recente

[3][recent][recent][Articole recente]

Cele mai vizualizate articole

Facebook

De citit

[4][promovate][featured]